همزمان با تجمع طرفداران محمد مرسی در میدان تحریر، هواداران رقیب او در یکی از مناطق حومهای قاهره دست به تجمع زدند
در آستانه اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری مصر، دهها هزار نفر از مردم این کشور شب را در میدان تحریر قاهره به سر بردهاند.
انتخابات ریاستجمهوری مصر هفته گذشته برگزار شد، ولی اعلام نتیجه آن با تاخیر روبهرو بوده است.
کمیسیون انتخابات مصر اعلام کرده است که نتیجه نهایی این انتخابات بعدازظهر امروز، یکشنبه، ۲۴ ژوئن (چهارم تیر) رسما اعلام خواهد شد.
بر اساس گزارشها، بیشتر تجمعکنندگان در میدان تحریر از حامیان محمد مرسی، نامزد گروه اسلامگرای اخوانالمسلمین در انتخابات ریاستجمهوری هستند.
طرفداران احمد شفیق، نخستوزیر سابق و دیگر نامزد انتخابات اخیر مصر هم در منطقه نصر، یکی از مناطق حومهای قاهره، تجمع کردهاند.
بر اساس گزارشها صدها نفر از حامیان آقای شفیق در حالی که تصاویر او را در دست داشتند، شعارهایی در حمایت از ارتش و علیه اخوانالمسلمین سر دادهاند.
خبرنگاران گزارش دادهاند که فضای میدان تحریر آرام بوده است. این میدان، مرکز اصلی تجمع معترضان در جریان تظاهراتی بود که به برکناری حسنی مبارک، رئیسجمهور سابق این کشور منجر شد.
نامزدهای انتخابات مصر
محمد مرسی (راست)
- ۶۰ساله
- پروفسور در رشته مهندسی و تحصیلکرده آمریکا
- رهبر حزب عدالت و آزادی وابسته به اخوانالمسلمین
- نماینده مستقل پارلمان مصر در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ میلادی
- شعارهای انتخاباتی: "ثبات، امنیت، عدالت و موفقیت" زیر چتر یک پرچم اسلامی
احمد شفیق (چپ)
- ۷۰ساله
- افسر ارشد و فرمانده سابق نیروی هوایی
- اولین وزیر هوانوردی مصر
- نخستوزیر مصر در جریان اعتراضات ضددولتی در فوریه ۲۰۱۱ میلادی
- از مقامات رژیم حسنی مبارک، اما حمایت شورای نظامیان از خود را رد میکند
- شعار اصلی انتخاباتی: بازگرداندن ثبات و امنیت
قرار بود نتیجه انتخابات مصر روز پنجشنبه، ۲۱ ژوئن اعلام شود، اما بعد از آن که هر دو نامزد حاضر در رقابتها اعلام پیروزی کردند، اعلام نتیجه به تاخیر افتاد و هیات عالی نظارت بر انتخابات اعلام کرد که "به دلیل کثرت شکایات" دو رقیب انتخاباتی علیه یکدیگر و زمان لازم برای رسیدگی به این شکایات، اعلام نتیجه شمارش آراء در موعد مقرر امکانپذیر نیست.
در روزهای اخیر حامیان هر دو نامزد انتخابات دست به تجمع زدهاند.
شورای عالی نظامیان مصر روز جمعه، ۲۲ ژوئن، اعلام کرد که اقدام نامزدهای ریاست جمهوری در اعلام پیروزی، پیش از اعلام رسمی نتایج انتخابات، توجیهناپذیر است.
این شورا نسبت به هر اقدامی که ثبات و امنیت مصر را به هم بزند، هشدار داده است.
جان لاین، خبرنگار بیبیسی در قاهره میگوید این نگرانی وجود دارد که در شرایط کنونی، اعلام نتیجه نهایی (انتخابات) ممکن است تنها به بدتر شدن اوضاع منجر شود.
هفته گذشته شورای عالی نظامی حاکم بر مصر، مجلس سفلای این کشور را منحل کرد و حوزه اختیارات خود را در بخشهای قانونگذاری، تعیین بودجه و فرماندهی نیروهای مسلح مصر گسترش داد.
این شورا وعده داده است که تا پایان ماه ژوئن قدرت را به رئیسجمهور منتخب واگذار خواهد کرد.
عبدناصر حجاب، از تجمعکنندگان در میدان تحریر به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: "ارتش باید نقشآفرینی سیاسی را رها کند و به کار اصلی خود که محافظت از کشور است، بپردازد."
محمد مرسی، نامزد اخوانالمسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر توانسته است حمایت چندین نفر از چهرههای سرشناس لیبرال مصر را کسب کند. از جمله وائل غنیم، از فعالان مخالف رژیم حسنی مبارک که نقشی کلیدی در اعتراضات سال گذشته و سرنگونی آقای مبارک داشت، از او حمایت کرده است.
آقای شفیق هم که در دور نخست انتخابات ریاستجمهوری مصر در ماه گذشته با فاصله اندکی از آقای مرسی نفر دوم شد، روز پنجشنبه اعلام کرد که اطمینان دارد در دور دوم انتخابات برنده شده است.