رییس جمهور ایران و هیات همراه پكن را ترك كردند
نوشته شده توسط : hgu33

به گزارش ایرنا ، رییس جمهور ایران كه سه شنبه در راس یك هیات بلندپایه به چین سفر كرده بود، در دوازدهمین اجلاس سران سازمان همكاری شانگهای شركت و سخنان مهمی بیان كرد.

وی در این سخنرانی بر ایجاد یك نظم جدید بین المللی تاكید كرد و افزود : پیشرفت سازمان همكاری شانگهای و دیگر كشورهای آسیایی ، غرب را به وحشت انداخته است.

وی پیشنهادهای مهمی در عرصه های سیاسی ، فرهنگی ، علمی و مالی طرح كرد و خواستار تقویت همكاری های سازمان همكاری شانگهای در قلمروهای مختلف شد.

رییس جمهور كشورمان در جریان سفر رسمی چهار روزه به چین همچنین در دانشگاه پكن یكی از هفت دانشگاه مهم جهان و در حضور محققان ، استادان و شماری زیادی از دانشجویان این دانشگاه سخنرانی كرد.

وی در این سخنرانی ایران را كشوری صلح دوست خواند و گفت كه جهان دیگر به حاكمان دیكتاتور نیاز ندارد بلكه در انتظار حاكمان صالح و بشردوست است.

رییس جمهوری كشورمان همچنین در جمع ایرانیان مقیم چین حضور یافت و صمیمانه با آنان گفت و گو كرد.

دیدار با رییسان جمهوری چین ، روسیه ، افغانستان ، پاكستان و قرقیزستان از مهمترین بخش های سفر رییس جمهور و هیات همراه بود .

در این دیدارهای دوجانبه بر گسترش همكاری های دوجانبه ، چند جانبه و منطقه ای و بین المللی تاكید شد.

وی در ملاقات با رییس جمهوری خلق چین ضمن تقدیر از پیشرفت های این كشور گفت كه ایران مایل است روابط دوستانه و نزدیكتری با چین داشته و همكاری هایش با این كشور را در بخش هالی فنی ، علمی ، اقتصاد ، فرهنگی و سیاسی گسترش دهد.

' هو جین تائو ' رییس جمهوری خلق چین نیز در این دیدار گفت كه پیشرفت های اخیر در روابط چین و ایران مدیون تلاش های دولت ' احمدی نژاد ' است و شخصا از وی و دولت و ملت ایران برای مساعدت به گسترش روابط دو كشور تقدیر كرد.

رسانه ای گروهی چین سفر هیات ایران به ریاست رییس جمهوری كشورمان به چین را بسیار با اهمیت توصیف كرده و خواستار آن شدند كه چین بیش از گذشته به توسعه روابط دو كشور بیندیشد .

رسانه های گروهی تاكید كردند كه ایران یك كشور دوست و دارای روابط حسنه با ملت چین است.

سازمان همكاری شانگهای نیز در پایان اجلاس سران با صدور بیانیه ای تاكید كرد كه حق هسته ای ایران باید مورد احترام قرار گیرد .

در این بیانیه تاكید شده است گفت و گوهای پایدار با ایران باید ادامه یابد.

بر اساس این بیانیه مساله هسته ای ایران از طریق تحریم و زور و اعمال فشارهای یك جانبه و چند جانبه قابل حل و فصل نیست.

در این بیانیه اعضای سازمان بر گسترش همكاری ها با ایران تاكید كردند.

در این اجلاس افغانستان به عنوان ناظر جدید و تركیه به عنوان شریك گفت و گوها انتخاب شدند.

سازمان همكاری شانگهای سال 2001 تاسیس شد .

روسیه ، چین ، ازبكستان ، قرقیزستان ، قزاقستان و تاجیكستان اعضای رسمی و ایران ، هند ، چین ، پاكستان و افغانستان ناظران این سازمان هستند .

آساق ** 275 ** 2100





:: برچسب‌ها: جشنواره , کلیسا ,
:: بازدید از این مطلب : 345
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: