بررسی روزنامه‌های صبح تهران - چهارشنبه ٤ مرداد
نوشته شده توسط : hgu33

روزنامه های امروز صبح تهران در مقالات خود به ماجرای سوریه و مذاکرات آتی ایران و کشورهای پنج به اضافه یک اهمیت داده و در عین حال از زبان شخصیت های سیاسی و متخصصان از تصمیم دولت برای جدا کردن شهرری از تهران انتقاد کرده و آن را تصمیمی سیاسی و غیرکارشناسی دانسته اند.

سوریه و رابطه مصائبش با ایران

محمد ايراني در مقاله ای درشرق با اشاره به گفته های سخنگوي وزارت خارجه سوريه که دمشق از سلاح‌هاي شيميايي فقط در برابر حمله خارجي استفاده خواهد كرد نوشته: موضوع سلاح های شیمیائی سوریه چنان برجسته‌سازي شد که در وهله اول در ذهن مخاطب تكرار سناريويي شبيه آنچه بر عراق رفت، تداعي شد. سوال اينجاست كه دمشق با چه هدفي تهديد به كاربرد سلاح شيميايي را مطرح كرد در حالي كه پيش‌بيني بيان چنين تهديدي چندان دشوار نبود؟

نویسنده مقاله که پیش از این در دمشق دیپلومات بوده است اظهار نظر کرده که احتمالا سوري‌ها نشانه‌هايي مبني بر احتمال تهاجم خارجي را دريافت كرده باشند. تهديد به‌كار‌گيري سلاح شيميايي و ميكروبي مي‌تواند به منظور مديريت فشارهاي منطقه‌اي و بين‌المللي و با هدف كاهش اين فشارها بوده باشد.

ابتکارهم در سرمقاله خود به بررسی وضعیت سوریه در صورت سقوط بشار اسد پرداخته و نوشته نکته‌اي که جالب و کمي هم مرموز مي‌نمايد، اينست که هم در داخل ايران، بعضي‌ها مي‌گويند معارضه در سوريه نه بخاطر سوريه که بخاطر ايران است و هم بعضي مقامات روسيه و چين طي روزهاي گذشته اين موضوع را تکرار کرده‌اند.

نگارنده به صحت اين مسئله ابراز تردید کرده و نوشته اما آنچه مربوط به ايران است اينکه، بحران کنوني سوريه دو جنبه دارد؛ يک روي بحران مربوط به خواست نظام بين‌الملل است که ايران از تمام ابزارهاي در اختيار، براي مقابله با هدف مذکور استفاده خواهد برد.

روي ديگر بحران، به نظر مقاله ابتکار خواست برخي از مردم سوريه است که اکنون درگير اين منازعه مي‌باشند و تحت تأثير تحولات در کنار ارتش آزاد قرار گرفته‌اند و البته نه ريختن خونشان مجاز است و نه خون ريختن آنان مسئله‌اي را حل مي‌کند.

تیتر و کارتون جمال رحمتی از صفحه اول اعتماد

تیتر و کارتون جمال رحمتی از صفحه اول اعتماد

علی بیگدلی در مقاله ای کهآرمانآن را نقل کرده پیرامون مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای پنج به اضافه یک نوشته اکنون مساله سوریه هم در نگاه‌ها قرار گرفته و در کنار آن موضوع گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای همچنان ادامه دارد. اروپایی‌ها در این میان به مسائل سوریه هم توجه دارند. شاید کشور‌های غربی فکر می‌کنند اگر وضع سوریه را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که منجر به سقوط بشار اسد شود، می‌توانند به زعم خود ایران را تحت تاثیر قرار دهند.

به نظر این تردیدی نیست که مساله سوریه اکنون در کانون توجهات غربی‌هاست. سیاست خارجی ما در این موضوع باید با نهایت دقت و حساسیت اتفاقات را رصد کرده و بر اساس آن اتخاذ تصمیم کند. مساله سوریه و بشارعلاوه بر اینکه معادلات گذشته را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد، مناسبات جدیدی را نیز به‌همراه خود خواهد آورد که باید برای مواجهه با آن سناریوی احتمالی نیز آماده بود.

مخالفت با جدائی ری از تهران

غلامعباس توسلي در مقاله ای دراعتمادتاکید کرده آنچه درباره موضوع جدايي شهرري از تهران بايد بيشتر براي رسانه‌ها و مردم از سوي مسوولان تبيين شود، اين موضوع است كه اساسا دليل آنها از چنين اقدامي چيست و چرا چنين تصميمي گرفته‌اند. درباره شهرري بايد گفت شهرري نطفه اوليه تهران است. در واقع تهران نتيجه گسترش اوليه شهرري است و به دليل آب و هوا يا كمبود زمين بوده است كه مردم كم‌كم به سمت كوه‌هاي البرز خانه‌سازي كردند.

به نوشته این جامعه شناس نباید به این علت که شهر ري از تهران دور است تصميمات عجولانه‌يي گرفته شود چرا كه تهران يعني شهرري و شهرري يعني تهران. اما موضوعي كه بايد به آن توجه كرد، موارد سياسي‌اي است كه ممكن است در پشت اين قضيه نهفته باشد. مثلا ممكن است نماينده‌هاي جداگانه و فرمانداري و استانداري و شهرداري جداگانه مد نظر باشد يا ممكن است دلايل استراتژيك مد نظر باشد. اين طرح مطمئنا يكسري به هم‌ريختگي‌هايي در كوتاه‌مدت ايجاد خواهد كرد اما در آينده هم مشكلاتي را در زمينه كاركردي به دنبال خواهد داشت

محمد بهشتی در مقاله ای کهآرمانآن را نقل کرده دو الگوی مدیریت برای این تقسیمات در کشورها داریم که یکی تقسیمات متمرکز و دیگری غیرمتمرکزاست و عده‌ای طرفدار الگوی اول یعنی متمرکز کردن شهر هستند و گروهی نیز طرفدار گروه دوم یعنی غیرمتمرکز. در کشور ما حدود دو دهه درمورد الگوی غیرمتمرکز در برنامه 5 ساله سوم و چهارم تاکید شده است.

تیتر و عکس حجت الله سپهوند در صفحه اول آرمان

تیتر و عکس حجت الله سپهوند در صفحه اول آرمان

رییس سابق سازمان میراث فرهنگی در این مقاله تاکید کرده در این خواسته تغییر و جدایی نوعی سود بردن مطرح است و عده‌ای نیز زیان می‌کنند و گروهی سوداگری می‌کنند. تا زمانی که پشت سر چنین اقداماتی انگیزه‌هایی غیرکارشناسی باشد، باید این هنر را داشته باشیم که مقصود را آشکار کنیم و تا زمانی که مقصود آشکار نشود، مباحث مفید نیست. این نگرش‌ها نیازمند دقت نظر ویژه‌ای است و در شرایطی که انگیزه‌های کارشناسی پشت آن باشد می‌تواند مورد نظر قرار گیرد.

مرتضي طلايي، رئيس كميسيون اجتماعي و فرهنگي شوراي شهر تهران در مقاله ای درتهران امروزنوشته آنهايي كه هر چند وقت يكبار شعار جدايي ري از تهران را سر مي‌دهند و به جاي آنكه بر روي خدمت رساني تمركز كنند، حاشيه‌سازي مي‌كنند، خوب است بدانند كه در اين چند سال اخير شهرداري تهران بيش از 10 برابر درآمدهايي كه از شهرري داشته، براي منطقه 20 هزينه كرده است تا خدماتي در شأن مردم شريف ري ارائه دهد.

تهران امروز نوشته این مسئله از آن طرح‌های خلق‌الساعه ای است که در پشت آن نگاه سیاسی نهفته و منافع مردم در گرو منافع سیاسی جریان ها و گروه‌های مختلف قرار گرفته است. طراحان جدايي ري از تهران بايد به اين مسئله توجه داشته باشند كه باید تهران را شهری یکپارچه ببینیم . همین شرایط را شهرستان شمیرانات هم دارد، اما آیا می‌توانیم مسائل شمال شهر تهران را از مرکز شهر تهران جدا کنیم ؟

با آمار بورس بازی نکنید

دکتر حسین عبده تبریزی در مقاله ای کهآرمانآن را چاپ کرده با تاکید بر این که در این شرایط سخت بازار باید از بازار سرمایه، سرمایه‌گذاران و مدیران آن حمایت کرد تا ثروت‌های سهامداران و ثروت ملی كشور حفظ‌ شود نوشته تحریم بر كشور تحمیل شده است، شاخص حتی از طرف خارجی‌ها وسیله تبلیغات شده است و خودبه‌خود در داخل و حتی برای مدیران بورس، وظیفه حفظ شاخص به موضوعی سیاسی بدل شده است.

به نظر رییس پیشین بورس تهران سیاسی‌شدن شاخص بدترین اتفاقی است كه می‌تواند بیفتد، چرا كه مدیران بورس را وامی‌دارد تا به دفاع از شاخص اقدام كنند و دفاع از شاخص را به وظیفه اصلی حمایت از بازار سرمایه بدل كنند؛ درحالی‌كه دست‌اندركاران امروز بورس می‌دانند كه نه می‌توانند حتی برای دوره‌ای كوتاه‌مدت شاخص را بالا ببرند و نه بالارفتن شاخص ربطی به كارآمدی آنان دارد.

مقاله آرمان تاکید دارد: آن مدیری كه مسئولیت نظارت بر صحت معاملات را دارد و به‌عنوان مثال بر كار كارگزاران نظارت می‌كند، خود حق ندارد به سهامداران عمده و كارشناسان زنگ بزند و دخالت تصنعی آنها در بازار را بخواهد. دستكاری در قیمت‌ها توسط بازیگران بازار اگر سه ماه جرم زندان داشته باشد، دستكاری مقام ناظر و مدیر شركت بورس در بازار سرمایه حتماً جرم سنگین‌تری محسوب می‌شود.

وعده های بسیار، حل مشکل آمار

ابتکاردر سرمقاله خود با اشاره به فهرست بلند وعده های انجام نشده دولت احمدی نژاد درباره وعده پایان دادن به بیکاری ها نوشته طبيعي است در اين فرصت کوتاه يک ساله، نبايد منتظر اتفاق خارق العاده اي بود . چراکه آمارهاي دولت براي اشتغال‌زايي 2 سال گذشته نيز با واکنش‌هاي جدي روبرو شده است. يک آمارگيري ميداني ساده هم از خيل عظيم بيکاران در خانواده‌ها حکايت دارد . جوانان بيکار با تحصيلات مختلف که ديگر فقط جوياي کار با هر شان اجتماعي هستند و فکر شغل مناسب را از سر بيرون کرده‌اند.

این روزنامه نوشته اي کاش، دولت پيش از پايان عمرش، پاسخي حداقل به افکار عمومي درباره اين وعده‌هاي عملي نشده، مي‌داد . آيا در دولت کسي پيدا مي‌شود که پاسخ دهد بر چه اساسي به مردم وعده داده شده که تا پايان سال 91، مشکل بيکاري در ايران ريشه کن خواهد شد چه کسي پاسخگوي اين وعده بر زمين مانده خواهد بود؟

کارتون فیروزه مظفری، از شرق

کارتون فیروزه مظفری، از شرق

ابتکار سرانجام پیش بینی کرده نمي‌توان از دولتي که هنوز راه حلي براي کنترل قيمت مرغ پيدا نکرده، انتظار داشت براي بحران بزرگي چون بيکاري، پاسخ مناسبي بدهد.

محمدحسين روانبخش هم در ستون طنزمردم سالارینوشته نرخ تورم چقدر است؟ اين سوالي است که پاسخهاي زيادي دارد و نمي‌توان يک پاسخ واحد برايش پيدا کرد: مجموعه دولت به تنهايي چند مدل آمار در اين زمينه مي‌دهد، جيب مردم و افزايش قيمتها يک آمار ديگر مي‌دهد! اين هم از ابتکارات بزرگ دولت مبتکر است که کاري کرده که آمار بدرد بخور و قابل اعتمادي در کشور وجود نداشته باشد !

حالا براي اينکه باز هم دهان جهانيان را از تعجب باز کنيم و به آنها بفهمانيم که دولتمردان ما کي هستند و چي هستند، اعلام مي‌کنيم که از اين به بعد تا اطلاع ثانوي نرخ تورم اعلام نمي‌شود تا خيال همه راحت شود! واقعا کجاي دنيا مي‌توانند اين جوري تورم را نيست و نابود کنند و از شرش خلاص شوند؟! رييس مركز آمار ديروزبا بيان اين‌كه مركز آمار، مرجع رسمي تهيه و اعلام آمار است، اظهار كرد: اين مركز ماهانه آمار را اعلام مي‌كند به جز آمار نرخ تورم.

در ستون طنز مردم سالاری آمده: ما که بالاخره متوجه نشديم چي به چي است؟! نرخ تورم اعلام مي‌شود يا نه؟ اگر قرار است اعلام علني نشود، بانک مرکزي چرا اين کار را مي‌کند و چرا رييس مركز آمار به آن استناد مي‌کند؟! حالا که اين طوري است اصلا چرا به جاي اعلام نرخ تورم در ايران، بانک مرکزي و مرکز آمار، نرخ تورم در آمريکا را اعلام نمي‌کند تا هم به وظيفه‌اش عمل کرده باشد و نرخ تورم را اعلام کرده باشد و هم نرخ تورم در کشور را کسي نفهمد؟!

قاتل 72 ساله چرا؟

سينا قنبرپور در مقاله ای دراعتمادبه قتل زنی توسط شوهر 72 ساله اش اشاره کرده و نوشته پليس اين روزها ديگر هيچ خبري نمي‌دهد و مي‌گويد خانواده مقتول و قاتل نمي‌خواهند آبرويشان مخدوش شود. البته حوزه خصوصي محترم است. اما وقتي پاي قتل و ارتكاب جنايت به ميان آمد، ديگر مساله، مساله جامعه است. و اگر مساله جامعه حل نشود، ممكن است مثل يك بيماري مسري به ديگر زيرمجموعه‌هاي جامعه نيز سرايت كند.

به نوشته این مقاله اينجا ديگر پاي آبروي همه در ميان است كه چرا بايد شاهد چنين جنايتي در اين سن و سال باشيم و آيا من و شما نيز وقتي به سن و سال آن مرد تفتي برسيم، در معرض ارتكاب اين قبيل جنايات قرار داريم يا تجربه و پختگي به كارمان مي‌آيد. پيشتر مي‌گفتند مردمان كوير حوصله و تحمل بيشتري دارند اما حالا چه شده است كه مردمان منطقه كوير چنين خبري را به گوش ما مي‌رسانند؟

نصب ايربگ روي اساتيد و محققان

پوريا عالمي در ستون کاناپه که بعد از مدت ها که تحت تعمیر بود دوباره به راه افتاده است، در صفحه آخر اعتماد نوشته: ضمن ارج نهادن به تلاش شبانه روزي تمامي اساتيد و دانشجويان و جهادگران جبهه توليد علم صرفا افاضات دبير محترم شورايعالي انقلاب فرهنگي طنز زير تقديم مي‌گردد.دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: «نگراني امروز ما سرعت علم در ايران است چرا كه اين سرعت آنقدر زياد است كه كشورهاي ديگر نسبت به ما عقب مي‌مانند و ما از اين امر نگران هستيم.»

طنزنویس اعتماد تجسم کرده در "همايش سراسري توليد علم در جهان" اعلام می شود: شركت‌كنندگان، دانشمندان و مدعوين عزيز... آمديد همايش براي چي؟ چرا الكي توي دانشگاه كار تحقيقي مي‌كنيد؟ ول كنيد بابا اين چيزها را. ... لطفا لباس گرمكن‌ها را بپوشيد و كتاني‌ها را به پا كنيد و سريع در حياط جمع شويد، كه طي مراسم باشكوهي شروع كنيم به دويدن شايد به توليد علم در ايران برسيم.

در پایان ستون کاناپه آمده: در آخرين لحظات گويا اين حرف دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي تكذيب و اين طور تصحيح شده است: «وي افزود: پيشرفت و رشد شتابان علم در ايران- بنا بر گزارش مركز علم‌سنجي غربي- براي آنها[غربي‌ها] نگران‌كننده اعلام شده است.» كه در اصل قضيه فرقي نمي‌كند. خلاصه سرعت بالاست و دست خودمان نيست. بعيد نيست با اين اوصاف تا چند وقت ديگر غربي‌ها به خاطر اين عقب‌ماندگي از دم افسردگي بگيرند و علم را ول كنند و بروند دنبال كاسبي.

کارتون روز

ایثار، علی دیواندری، اعتماد

ایثار، علی دیواندری، اعتماد





:: برچسب‌ها: غروب , جشنواره , آیفون ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 مرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: